onsdag 23 mars 2016

ICAnderIcander var en seriefigur som publicerades i ICA-tidningen på 1940-talet under tiden innan självbetjäningen slog igenom i livsmedelsbutikerna. Serien gick under namnet "Varför är Icander så glad?", tecknades av Sten Rinaldo, och handlade om hur butiksbiträdet Icander förbättrade försäljningen i sin butik på olika sätt, till exempel att personalen får plugga på produktkunskap, och avslutades alltid med frasen "Därför är Icander så glad!".

1971 återanvändes namnet då reklamfiguren ICAnder (och senare även hans fru MonICA) skulle representera ICA. Dessa levde kvar in på 1980-talet och blev kanske Sveriges mest igenkända reklamfigur. ICAnder var vanligast och syntes överallt i alla ICA:s butiker. Förebilden till 1970-talets ICAnder var skådespelaren Sune Mangs.

Källa: Wikipedia.

Dagen före Skärtorsdagen och tidningen Motor

Tog en tur till torget och hade tur att få tag i ett hundratal exemplar av tidningen Motor från 1950 och 1960-talet.

Tycker för övrigt att det de  senaste åren infunnit sig en form av påskhysteri typ som jul? Torgförsäljningen blir bara större och med fler dagar från år till år, påminner mer o mer om arvikamarten. Enda skillnaden är att ballongerna är utbytta mor fjädrar.