fredag 20 maj 2016

Volvo 945 - Reservhjulsbalja samt bakre förvaringsutrymmen 20 maj 2016

Längst bak under lastgolvet finns det plats för reservhjul och övriga prylar. En storstädning i dessa utrymmen var på sin plats.

Avfettning, vattenslag och tvättsvamp är vad som gäller. Dessförinnan demonteras avtappningspluggarna så att vattnet och skiten rinner ut.
 Så där ja, mycket bättre och mycket trevligare att förvara prylar där. Är man mycket noga kan man vaxa också, det håller fukt och rost borta.

The Seekers - The Carnival Is Over

Gunnar Wiklund - Junge geh' nicht zu den Indios

Inger Jacbsen - Lillemor

Åke Sandin - En Kväll I NovemberÅke Sandin, 1927-1997, var en svensk artist och låtskrivare som under 1960-talet gav ut ett antal skivor på det egna bolaget Jay Records.

Från 1965 och framåt släppte Sandin ett antal EP. Några låtar är skämtsamma i stil med Povel Ramel, andra beskriver Sandin själv som en misslyckad artist. 1968 släppte han sin enda LP, Rariteter à la Schlagermakaren. Sandins utgivning bemöttes med hån och sålde dåligt. Han lämnade musikbranschen, tyngd av skulder för resten av sitt liv.

Åke Sandins skivor är sällsynta på begagnatmarknaden. Men år 2002 gav Subliminal Sounds ut en CD med i stort sett alla hans alster.

Källa: Wikipedia.

Åke Uppman - Jag är en man
Åke Uppman var en tidig företrädare för svensk outlaw-country. Klassisk är Jag är en man, där Åke sjunger "Jag är en man som träffat många kvinnor / även på krogar och bordeller" och man hör direkt att… nej, det har du inte. Inspelningen har en fantastisk basist; det låter som om han hämtade ut ”Hobbex-basen” dagen innan. Texten är också fantastisk, rakt igenom.

Åke Uppman gjorde en EP, men slog aldrig i samtiden och konstigt nog är det få som talar om honom idag. Trots enorm star quality.

Källa: http://www.sunkit.com/

Siw Malmkvist - Klaus Jørgen

Lii Bäcklund - Hela Världen Ler Igen

Verktyg

Köpte lite nya verktyg härom dagen. I alla år har man använt skruvmejslar och vässade svetstrådar. Går nästan lika bra - dock går det bättre med riktiga prylar