fredag 14 juli 2017

Elgklackar

Se, 1951.

Anita Lindblom - Jag Ska Nog Ta Ner Dig På Jorden

Britt Malmkjell - Gulliga Gullan

Bibi Johns - Läppstift På Din Krage
Bibi Johns egentligen Gun Birgit Johnsson, född 21 januari 1929 i Arboga, svensk sångerska och konstnär.

Bibi började sin karriär tidigt. Hon sjöng på skolavslutningar hemma i Arboga och debuterade som trettonåring på ett Barnens dag-evenemang. Efter avslutad skolgång sökte hon till konstskola för att utbilda sig till reklamtecknare. I Stockholm kom hon i kontakt med den musikaliska showgruppen Vårat gäng som hon turnerade med i ett och ett halvt år. Sedan följde engagemang som vokalist hos Carl-Henrik Norin och senare hos Thore Swanerud.

1951 reste hon till USA där hon fick nattklubbsjobb. Hon kom i kontakt med skivbolaget RCA Victor och fick sitt artistnamn Bibi Johns. Efter något år i USA lockades hon över till Tyskland där hon snabbt gjorde kometkarriär. Bibi var den första i raden av svenska schlagertjejer som gjorde succé i Tyskland. I början av 1960-talet kom hon hem till Sverige för att turnera i folkparkerna och spela revy på Liseberg. På hemmaplan fick hon nu skivframgångar med låtar som Leka med elden, Bröllopet och Bibbi´s Bossa Nova.

Men det är i Tyskland Bibi har haft sina allra största framgångar. Hon har varit programledare för flera tyska TV-program, hon har även lett program i engelsk TV. Hemma i Sverige var hon programledare för Melodifestivalen 1983.

Bibi Johns har även gjort karriär som konstnär. 1975 började hon på konstskola i München och har sedan haft utställningar i flera tyska städer.

Källa: Wikipedia.

Mona Grain - Alla Fordrar MycketMona Grain, Mona Igraine Grain, född 27 oktober 1941, svensk sångerska och revyartist.

Mona började sjunga som 14-åring och ställde upp i olika amatörtävlingar hemma i Västerås. 1958 fick hon medverka i den populära TV-underhållningen från Kungsträdgården i Stockholm och började etablera sig i nöjesbranschen.

Sven Paddock engagerade henne till Vårat gäng efter att ha hört henne i radioprogrammet Timmen Tumba. 1959 fick hon åka på turné med Casinorevyn och året därpå startade folkparksshowen Flugan där Mona ingick i ensemblen. Mona tävlade i Melodifestivalen 1960 med bidragen Alexander och Nancy, Nancy som hamnade på tredje respektive fjärde plats. Hon medverkade även i 1962 års upplaga av Melodifestivalen. Detta år hette bidraget Trollen ska trivas. Detta år var det från början tänkt att Mona skulle framföra Kärlek och pepparrot, skriven av Olle Adolphson och Björn Linderoth, men sången plockades bort från tävlingen eftersom den hade framförts officiellt vid ett tidigare tillfälle.

I Melodifestivalen 1963 medverkade hon med Jag är så trött på allt det här och Sen igår är vi kära. Båda låtarna blev oplacerade. 1963 gjorde Mona Grain stor succé i Hagge Geigerts revy i Uddevalla och tidningarna skrev om henne som "nästa stora revyprimadonna". 1966 spelade hon i Tjaddenrevyn, samarbetet med Tjadden Hällström fortsatte under flera år. Sedan slutet av 1960-talet har hon under flera omgångar tillhört Riksteaterns ensemble.

Renée Agén - Jag Vill Ha En Liten Hund

På norska "Jeg vil ha en liten hund" med "Lille Eris"

Anita Lindblom - Se på mig

Gerd Söderberg - Hjul

Halda Speed Pilot