lördag 3 mars 2018

RESEBREV FRÅN KALIFORNIEN

Gästinlägg från Bengt Carlén

Big Three heter veteranbilsmarknaden som arrangeras I San Diego, Kalifornien, den sista helgen I februari, I år för femtioandra gången. Big Three har inget att göra med de tre stora, dvs Ford, GM och Chrysler utan står för de tre veteranbilsklubbar som står bakom marknaden. 1400 säljare får man plats med och många återkommer år efter år. Besökare kommer från hela världen och svenskar är inte ovanliga.

Vill man hitta något ovanligt ska man bege sig till Big Three. Det ovanligaste i år var nog denna Pierce från 1913, en riktig mässingsbil. På prislappen stod det 225.000 dollar vilket omräknat till kronor blir ungefär 1,8 miljoner. Knappast en bil att köra veteranbilsrally med utan snarare en bil för ett museum


Linda Scott - Never In A Million Years

Gé Korsten - Ruiter in die nag

Teresa Brewer - The Ballad Of The Green Berets

Ray Allen and The Carnations - Betty Jo

Gert Potgieter - Baby boogie

Devonna Wickizer - Talk Back Trembling Lips

Gitta Lind und Christa Williams - Komm wir machen eine kleine Reise

Räddningskåren

I går kom det ett paket med nya prylar från Räddningskåren bestående av, brevpapper, kuvert, olika blanketter, prislistor och dekaler m m. Räddningskåren anses ha haft ett av de snyggaste brevpapper och kuvert som någons gjorts och det är väl bara att hålla med.  Det mesta hos Räddningskåren var fö snyggt och prydligt, från fordon till uniformer och logotyper.

SJ

Husmodern,  nr. 13 1965.